ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 24 Απριλίου 2024
Auto-Moto Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περισσότερα από 30 αυτοκίνητα ηλικίας 40 ετών και άνω συμμετείχαν στο 1ο Regularity Sprint Πεντέλης

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν απόλαυσαν όσοι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκαν στην Πλατεία Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη, στο 1ο Regularity Sprint, που διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης.
Ελληνική Οικονομία Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κύπρου «Travel Expo Cyprus 2024»

Πρόκειται για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, που διεξάγεται στην Κύπρο, με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και φιλοξενεί εκθέτες από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την Ελλάδα επισκέπτονται πάνω από 650.000 Κύπριοι και ως εκ τούτου η Κύπρος αποτελεί μια αγορά στόχο για την Περιφέρεια μας.
Άλλα Αθλήματα Νότιο Αιγαίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στη Ρόδο βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προώθησης, αλλά και την επίλυση διαφόρων προβλημάτων του Αθλήματος της Τοξοβολίας, βρέθηκαν στη Ρόδο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κ. Αθανάσιος Ρέρρας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Αλέξανδρος Νασούλας, οι οποίοι παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ρόδου.

Νέες επιτυχίες για τον Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024

Με επτά αθλητές συμμετείχε ο Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΓΟΥΣΟΥ-ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο «Γ. Στεφανόπουλος», στην Αθήνα, και επέστρεψε στην έδρα του με πέντε χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, καθώς και μια τέταρτη θέση.

Πασχαλινό τραπέζι για όλους από τον Δήμο Σκύδρας

Ο Δήμος Σκύδρας, αναγνωρίζοντας την οφειλή όλων να στηρίζουνε και να βοηθάνε τα πάσχοντα και ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, όχι με τη μορφή οίκτου και ελεημοσύνης, αλλά ως ένα βοήθημα για να μπορέσουν να σταθούν με αξιοπρέπεια στη ζωή, συνεχίζει και φέτος τη δράση: «Πασχαλινό τραπέζι για όλους», ώστε, αφού συγκεντρωθούν τρόφιμα, να μοιραστούν στους πολίτες που τα χρειάζονται.

Πετυχημένο το ομαδικό εργαστήριο του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Τα άτομα, που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το πώς να διαμορφώσουν ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας αλλά και απαντήσεις σε ερωτήματα, που τέθηκαν σε εργασιακά θέματα. Επίσης, το Κέντρο Κοινότητας Νάουσας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την κ. Θωμαή Δημητριάδου για...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το Κ.Δ.Α.Π.μεΑ. Δήμου Φλώρινας, με τίτλο: «Ζωγραφίζοντας το παζλ του αυτισμού»

Μια εξαιρετική δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, με τίτλο: «Ζωγραφίζοντας το παζλ του αυτισμού», διοργάνωσε το Κ.Δ.Α.Π.μεΑ. Δήμου Φλώρινας, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Εκτός του Κ.Δ.Α.Π.μεΑ. Δήμου Φλώρινας, που ήταν ο διοργανωτής, συμμετείχαν ακόμη το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φλώρινας, το ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας, το Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. «Πρόσβαση», το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Φλώρινας και το Ε.Ν.Ε.Ε.ΓΥ.Λ..
Παιδιά, εκπαιδευτές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν με θέρμη στην όλη δράση και έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για μια κοινωνία συμπερίληψης και σεβασμού.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο βουλευτής Φλώρινας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Αθανάσιος Τάσκας και ο Πρόεδρος του Μουσείου κ. Ανδρέας Τσώκας, ενώ την επισκέφτηκε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος.

Μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Βασίλη Γιαννάκη, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Κωνσταντινίδης είπε μεταξύ άλλων πως: «Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τα παιδιά και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς για την παρουσία τους σήμερα στη δράση: «Ζωγραφίζοντας το πάζλ του αυτισμού», και στη συνέχεια να ευχαριστήσω τους επίσημους προσκεκλημένους, αλλά και όλους όσοι μας τιμούν με την παρουσία τους. Ως Αντιδήμαρχος της δομής, θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μας-υπαλλήλους της δομής, για την οργάνωση της σημερινής εκδήλωσης. Ήταν μια δική τους πρωτοβουλία, η οποία μόλις μας κοινοποιήθηκε ήταν αδύνατο να μην την επικροτήσουμε. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπευθύνους του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και ιδιαίτερα τον κ. Τσώκα για τη ζεστή φιλοξενία. Επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να αναγνώσω τον παρακάτω σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Βασίλη Γιαννάκη, ο οποίος λόγω βεβαρημένου προγράμματος δεν κατάφερε να βρίσκεται ανάμεσά μας: «Με χαρά αγκαλιάζουμε τη δράση του Κ.Δ.Α.Π.μεΑ. του Δήμου Φλώρινας: «Ζωγραφίζοντας το πάζλ του αυτισμού», με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Μια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ολόκληρης της κοινωνίας, με στόχο τον σεβασμό, τη συμπερίληψη και την κοινωνική αποδοχή των ατόμων αυτών. Στον κόσμο μας, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μοναδικός. Τα άτομα με αυτισμό βλέπουν, ακούν και αισθάνονται με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, και συλλογική μας ευθύνη αποτελεί η διασφάλιση της πλήρους συμμετοχής τους σε όλες τις πτυχές της ζωής. Ως Δήμος Φλώρινας, μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες στηρίζουμε τα άτομα με αυτισμό και βοηθούμε τις οικογένειες να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες ικανότητες των ατόμων αυτών, και, τελικά, όλες και όλοι μαζί να κάνουμε το παν για την πλήρη και ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία, χωρίς όρους και περιορισμούς. Σήμερα ζωγραφίζουμε με ζωηρά χρώματα τις λέξεις αγάπη και αποδοχή. Μέσα από τα μάτια των παιδιών με αυτισμό ανακαλύπτουμε έναν νέο κόσμο, συναρπαστικό και πανέμορφο.».
Επίσης, τους παριστάμενους καλωσόρισε η Εκπαιδεύτρια του Κ.Δ.Α.Π.μεΑ. Δήμου Φλώρινας κ. Αντιγόνη Αναγνώστου, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Κάθε άτομο είναι μοναδικό και πολλά από αυτά, που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, διαπρέπουν στο ακαδημαϊκό πεδίο, στα μαθηματικά, στις Τέχνες και στη μουσική. Τα άτομα με αυτισμό δεν πρέπει να νιώθουν αποκομμένα από το κοινωνικό σύνολο. Έχουν έναν δικό τους ξεχωριστό τρόπο, με τον οποίο βλέπουν τον κόσμο και αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα. Γι’ αυτό και η αποστολή της κοινωνίας και της ανθρωπότητας, γενικότερα, θα έπρεπε να είναι η βελτίωση της ζωής τους, η διαμόρφωση αποτελεσματικών θεραπειών, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, ο σεβασμός και η αποδοχή τους.».

Στη συνέχεια, η Διδάκτωρ Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και Ψυχολόγος του ΚεΦΙΑπ Φλώρινας κ. Ξένια Καϊμάρα αναφέρθηκε στην ευεργετική επίδραση της Τέχνης στον άνθρωπο και επικεντρώθηκε στα θεραπευτικά προγράμματα μέσω Τέχνης, που απευθύνονται σε άτομα στο φάσμα του αυτισμού, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως: «Η θεραπεία μέσω Τέχνης (arttherapy) είναι ένα πιστοποιημένο επάγγελμα στον χώρο της ψυχικής υγείας, που χρησιμοποιεί τη δημιουργική διαδικασία της Τέχνης για να βελτιώσει και να ενισχύσει τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική ευημερία όλων των ατόμων όλων των ηλικιών. Η θεραπεία εστιάζει σε προβλήματα συμπεριφοράς, κρίσεις ή τραύματα, απώλεια και πένθος, συναισθηματικές δυσκολίες, ασθένειες, ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες/αναπηρία, αισθητηριακή ολοκλήρωση, αναπτυξιακές διαταραχές, κ.ά.. Η θεραπεία μέσω Τέχνης παρέχει μια μη λεκτική οδό για αυτοέκφραση και επικοινωνία. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Θεραπείας Τέχνης (American Art Therapy Association), η συγκεκριμένη θεραπεία αξιοποιείται σε προγράμματα βελτίωσης των γνωστικών και αισθητηριοκινητικών λειτουργιών, ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης και της αυτογνωσίας, καλλιέργειας συναισθηματικής ανθεκτικότητας, προώθησης της διορατικότητας, ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων, μείωσης του άγχους, επίλυσης συγκρούσεων και προώθησης της κοινωνικής αλλαγής. Όσον αφορά στον αυτισμό, τα καλλιτεχνικά μέσα, όπως είναι το σχέδιο, η ζωγραφική και η γλυπτική, μπορούν να διευκολύνουν τα άτομα με αυτισμό να εκφράσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους με οπτικό και απτό τρόπο.».