ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εξαιρετική η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», για τη «Συνθήκη της Λοζάνης», με ομιλητή τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τίτλο: «Συνθήκη της Λοζάνης – Οι αλήθειες που «καίνε» τις αυθαίρετες παρερμηνείες της Τουρκίας», με ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Άλλα Αθλήματα Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Διεθνής αγώνας σφαιροβολίας «THE HERO» στο Λαύριο | Κυριακή 2 Απριλίου | 10:30 π.μ.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής σε συνεργασία με το Φεστιβάλ «Μεσόγεια», την Περιφέρεια Αττικής, τον Α.Π.Σ. Παλλαυρεωτικός και τον Γ.Σ. Κερατέας, συνδιοργανώνουν την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, στην Πλατεία Ηρώων Λαυρίου, μια αθλητική συνάντηση κορυφής με αθλητές σφαιροβολίας παγκόσμιου επιπέδου.

Η διεθνής αθλητική οργάνωση με την επωνυμία «THE HERO» International Street Shot Put Meeting–ISSPM, αποτελεί την πρώτη διεθνή συνάντηση ρίψεων σε αστικό περιβάλλον, με πρωταγωνιστές κορυφαίους Έλληνες και ξένους πρωταθλητές στη σφαιροβολία.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η διάδοση των αγωνισμάτων του κλασικού αθλητισμού και η προσέλκυση νέων παιδιών σε αυτά, δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και την ευγενή άμιλλα.


Ο διεθνής αγώνας σφαιροβολίας θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Ηρώων Λαυρίου, και, παράλληλα, θα υπάρχουν ποικίλες δραστηριότητες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των παιδιών, με παιγνιώδη μορφή και πολλές κοινωνικές προεκτάσεις, μέσα από τις οποίες αναπτύσσονται όλες οι κινητικές και αγωνιστικές δεξιότητες του κλασικού αθλητισμού.
Οι μικροί συμμετέχοντες θα μπουν σε μια ευχάριστη διαδικασία παιχνιδιού, διασκέδασης και διαγωνισμών με:
• Γρίφους και σπαζοκεφαλιές.
• Κώνους, στεφάνια, «τουνελ», όργανα γυμναστικής, κορίνες.
• Παιχνίδι στόχου: Αφρολέξ, μπαλάκια.
• Φορητές μπασκέτες.
• Ομαδική συνεργασία με δύο ομάδες.
• Παιχνίδια δύναμης.
• Διαγωνισμοί με σχοινιά.
• Παζλ και γρίφους.
• Και πολλά άλλα παιχνίδια.
Επίσης, οφείλουμε να επισημάνουμε πως στη διεθνή αυτή διοργάνωση θα συμμετέχουν πολλές κοινωνικές ομάδες, όπως: Σύλλογοι καρκινοπαθών γυναικών–παιδιών, ενώσεις κακοποιημένων γυναικών, σύλλογοι αυτιστικών παιδιών και διασώστες από τα Ε.Κ.Α.Μ..