ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δίχτυ προστασίας για όλες τις ευάλωτες ομάδες από τον Δήμο Κατερίνης

«Ο Δήμος Κατερίνης υποστηρίζει την κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά. Δημιουργούμε δίχτυ προστασίας για όλες τις ευάλωτες ομάδες. Για τον σκοπό αυτόν χρησιμοποιούμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία», σημείωσε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, κ. Σάββας Καρυπίδης, με αφορμή τις διαρκείς δράσεις και πρωτοβουλίες του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κατερίνης.

Στο πλαίσιο αυτό, την τρέχουσα περίοδο, η Παιδαγωγός του Κέντρου, κ. Αναστασία Κελαΐδίτη, μαζί με τις καθηγήτριες ενισχυτικής διδασκαλίας, από το πρόγραμμα Ε.E.A. «Grants Greece», επισκέφτηκαν το 2ο Γυμνάσιο Κατερίνης, όπου φοιτούν συστηματικά 17 μαθητές Ρομά. Ακολούθησε ενημέρωση-συζήτηση για τη μαθησιακή εξέλιξή τους, με τη Διευθύντρια κ. Γαρυφαλιά Παπαδοπούλου και την καθηγήτρια του τμήματος υποδοχής κ. Ελένη Παπαδοπούλου.

Επιπλέον, έγινε συνάντηση των γονέων Ρομά με τις Διευθύντριες: του 3ου Νηπιαγωγείου κ. Στυλιανή Γίδαρη, του 3ου Δημοτικού κ. Σοφία Καφά και του 18ου Νηπιαγωγείου κ. Θεοδώρα Μάντζιου, η οποία επικεντρώθηκε στην ενημέρωση και στη διάδοση του μηνύματος της σημασίας της φοίτησης στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό, καθώς και με τις Διευθύνσεις των Δημοτικών σχολείων: 12ο Δημοτικό (Διευθύντρια κ. Δήμητρα Τζημαγιώργη), 18ο Δημοτικό (Διευθυντής κ. Τριαντάφυλλος Δεληγιαννίδης) και 9ο Δημοτικό (Διευθυντής κ. Βασίλειος Παπαθανασίου).

Παράλληλα, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή υγείας ως καθοριστικού παράγοντα για την κοινωνική ένταξη των παιδιών Ρομά, σε συνεργασία με την 4η ΤΟ.Μ.Υ. και τη Νοσηλεύτρια του Παραρτήματος Ρομά κ. Σταματία Μπέλη, διενεργήθηκαν εμβολιασμοί και έγινε συμπλήρωση Α.Δ.Υ.Μ. για τα σχολεία.
Επίσης, με στόχο την πρόσβαση στην ποιοτική συμπεριληπτική εκπαίδευση όλων των παιδιών Ρομά, χωρίς αποκλεισμούς πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παρθένα Τριανταφυλλίδου, στη διάρκεια της οποίας έγινε συζήτηση για τις νέες εγγραφές, για τα παιδιά που φοιτούν σε όλα τα σχολεία της πόλης κ.ά..
Ακόμη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, κ. Σάββας Καρυπίδης, δήλωσε σχετικά πως: «Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό του Παραρτήματος για την εξαιρετική του δουλειά και να δεσμευτώ ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων και τις πρωτοβουλίες μας που αναλαμβάνουμε ως Δήμος, για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.».