ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Βιβλίο Νέες κυκλοφορίες Πολιτισμός

«Blues… Η Μητέρα της Σύγχρονης Μουσικής»

Ο Συγγραφέας του εξαιρετικού αυτού βιβλίου, κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία, έχοντας από μικρό παιδί μία ιδιαίτερη έφεση στους αριθμούς και στις νότες. Με το βιβλίο του, με τίτλο: «Blues… Η Μητέρα της Σύγχρονης Μουσικής», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Παρασκήνιο», μας μιλάει για τη σύγχρονη μουσική, αλλά και για τον ευρύτερο πολιτισμό μας.

Της Παναγιώτας Σούγια

Σύμφωνα με τον συγγραφέα: «Από την εποχή που ξεκινάει ο 20ος αιώνας μέχρι την αναγνωρισμένη σύγχρονη ποπ τραγουδίστρια, που βλέπουμε στην τηλεόραση, υπάρχει μια σύνδεση, ένα νήμα, που συνδέει χρονολογικά και πολιτισμικά το σήμερα έως πίσω στη δημιουργία του Blues. Ο Μισισιπής, οι βαμβακοφυτείες, η σκληρή εργασία, η κακομεταχείριση, τα ποταμόπλοια, οι ατμομηχανές και ολόκληρη η έκταση του δέλτα του Μισισιπή είναι το σκηνικό, που διαδραματίστηκε το αμερικάνικο «έργο», που είχε σαν μουσική υπόκρουση τα Blues τραγούδια.».
Έτσι, λοιπόν, ο εμφανώς πολιτικοποιημένος συγγραφέας, περνάει από πολλούς «σταθμούς», όπως το Rock’n Roll και τους Hippies, και συνεχίζει την αφήγηση γεγονότων και καταστάσεων με πολλές αναφορές και στη χώρα μας την Ελλάδα. Από τις φυτείες στον Μισισιπή μέχρι τη σημερινή ποπ μουσική βλέπουμε το Blues όχι μόνον σαν γενεσιουργό στοιχείο, αλλά και σαν συνδετικό κρίκο. Το ακούμε στην ποπ, στη ροκ και σε πολλά σύγχρονα είδη. Στο ζήτημα αυτό βρίσκεται και το καταπληκτικό της υπόθεσης, διότι έχουμε τελείως αμόρφωτους και προκλητικά βασανισμένους ανθρώπους, οι οποίοι δημιουργούν μια ολοκληρωμένο μουσική αντίληψη, που φτάνει να επηρεάσει όλον τον πλανήτη. Δηλαδή, αυτό που δεν μπόρεσαν να πάνε παραπέρα φοβερά μορφωμένοι μουσικοί, το κατάφεραν εξαθλιωμένοι άνθρωποι, που καλά-καλά δεν ήξεραν γραφή και ανάγνωση.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλο το αναγνωστικό κοινό, επιπλέον, όμως, για μουσικούς ή επίδοξους μουσικούς, καθώς στο τέλος του αναλύονται τα βασικά συστατικά αυτής της μουσικής.
Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, χωρίς σε κανένα σημείο του βιβλίου να προσπαθεί να παραστήσει τον μουσικολόγο ή τον ιστορικό, γράφει με γνώμονα τη χαρά για τη συγκεκριμένη μουσική και για ό,τι πολιτικοκοινωνικό την περιβάλει, δίνοντας, ωστόσο, τον δικό του γενικό ορισμό της Blues μουσικής, που είναι η μουσική που δημιουργήθηκε στις αφροαμερικανικές κοινότητες του αμερικάνικου νότου την περίοδο των αρχών του 20ου αιώνα.
Διαβάζοντας κανείς το ενδιαφέρον αυτό βιβλίο αντιλαμβάνεται πως ο προηγούμενος γενικόλογος ορισμός γίνεται πιο συγκεκριμένος, καθώς προκύπτει αβίαστα από την παρατιθέμενη σύγκριση της εκάστοτε ποπ μουσικής με αυτό το αφροαμερικανικό μουσικό ιδίωμα.
Ο αναγνώστης αρχικά παρακολουθεί καθαρά ιστορικές αναφορές, ενώ στη συνέχεια ενημερώνεται για τις μουσικές εξελίξεις της σύγχρονης μουσικής, τη σχέση της με το Blues και την ίδια την Blues σκηνή της κάθε εποχής.
Επίσης, ο συγγραφέας παρουσιάζει ανεπηρέαστος τις διάφορες πολιτικοκοινωνικές προεκτάσεις της περιόδου της πρώτης άνθησης της Blues στο έντονα ρατσιστικό περιβάλλον των Η.Π.Α., ενώ πολύ χρήσιμο είναι και το μουσικό μέρος του βιβλίου,, όπου με περιεκτικό τρόπο παρουσιάζονται οι βασικές και χαρακτηριστικές ιδιότητες της μουσικής.