ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Εικαστικά Κεντρικός Τομέας

Ατομική Έκθεση κ. Γιώργου Κούμουρου: «Άλλος εγώ και αλλού η Ιθάκη» | Γκαλερί Thalatta.art | Εγκαίνια Πέμπτη 28/3, ώρα 7:30 μ.μ.

Δέκα χρόνια μετά από την τελευταία του παρουσία στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας, η γκαλερί Thalatta.art (Χρήστου Λαδά 5-7, Αθήνα) υποδέχεται τον Κύπριο Εικαστικό κ. Γιώργο Κούμουρο και την Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής, με τίτλο: «Άλλος εγώ και αλλού η Ιθάκη», η οποία θα εγκαινιαστεί το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024, ώρα 7:30.

Τη σημαντική αυτή ζωγραφική έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, θα προλογίσει η υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου.

Όπως υπογραμμίζει ο επιμελητής της έκθεσης, Δρ. Ιστορικός Τέχνης κ. Μεγακλής Ρογκάκος: «Τα έργα που ζωγράφισε ο Κούμουρος κατά την περίοδο 2018-2023, και τα οποία παρουσιάζονται στην έκθεση, αποτελούν στιγμιότυπα σκέψεων και προβληματισμών για το δυστοπικό αυτό περιβάλλον, εκφράζοντας με έναν τρόπο την αγωνία του ανθρώπου, που εγκλωβίστηκε από τα ίδια τα δημιουργήματάα του. Τα έργα εικονογραφούν σήματα τροχαίας με υποχρεωτικές πορείες, όρια ταχύτητας και μονοδρόμους, σύμβολα του συστήματος, εορταστικές σημαίες, αγωνιστικά λάβαρα και τηλεκατευθυνόμενα μηχανικά όντα, όπως ακριβώς καταντά η κοινωνία όταν επιμένει να βάζει ετικέτες στους ανθρώπους, να τους τακτοποιεί σε κάθε είδους δομές και να κοιμάται ήσυχα και αυτή ότι επιτέλεσε το καθήκον της. Κοινότητες σε νηφάλιο ύπνο κάτω από το φως θερινών προβολών στην οθόνη του έναστρου ουρανού. Μόνο με την αυτογνωσία, που εμπνέει η αλληλεγγύη, θα μπορέσει ο κάθε συνάνθρωπος να συμβάλλει στην πρόοδο της ανθρωπότητας.».
Από τις 28 Μαρτίου έως και τις 18 Μαΐου 2024, λοιπόν, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνδιαλλαγεί με άχρονα και αλλόκοτα τοπία, με προσωπικές αφηγήσεις ταξιδιωτών, που οδηγούν σε συλλογικές σκέψεις κοινωνιών, καθώς και με απομονωμένες πολιτείες, οι οποίες αναζητώντας διέξοδο, διεκδικούν το δικαίωμα σε μια βελτιωμένη εκδοχή.