ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 4 Δεκεμβρίου 2023
Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μετά από την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από την ένταξη της πράξης: «Συνέχιση λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κοζάνης» στο πρόγραμμα: «Δυτική Μακεδονία 2011-2027», χρηματοδοτούμενου ύψους 402.655,21 ευρώ.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Περικλής Λιανός: «Αυτό που θα ήθελα από έναν καινούργιο κόσμο είναι να υπάρχει περισσότερος σεβασμός.».

Είναι ένας κατά κοινή ομολογία αξιολογότατος ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, αλλά και στους συναδέλφους του. Φέτος, πρωταγωνιστεί σε τρεις ιδιαίτερα απαιτητικές παραστάσεις. Ο κ. Περικλής Λιανός γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Κατόπιν, εισήχθη στη Δραματική Σχολή (14/11) και την ίδια χρονιά πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (23/11 βγήκαν τα αποτελέσματα), από όπου πήρε το πτυχίο του, έκανε την απαιτούμενη άσκηση, εγγράφηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο και παρέμεινε στην ενεργή δικηγορία για μία, περίπου, εξαετία, εργαζόμενος παράλληλα και ως ηθοποιός, καθώς άρχισε να δουλεύει από πολύ νωρίς, ήδη από την περίοδο που σπούδαζε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, κάνοντας θέατρο και τηλεόραση. Τελικά, όμως, αφοσιώθηκε στη Δραματική Τέχνη, την οποία ασκεί με υποδειγματική συνέπεια, αγάπη και επαγγελματισμό.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Γαστρονομία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αρχίζει σήμερα το 2ο «Heraklion Flavors» στον Προφήτη Ηλία, στο Ηράκλειο Κρήτης

Κρητικές γεύσεις και παραδοσιακή μουσική αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις στο 2ο «Heraklion Flavors», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου 2023, στον Προφήτη Ηλία, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του, διοργανώνουν αυτό το Σαββατοκύριακο, 6 και 7 Μαΐου, στον Προφήτη Ηλία, το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Heraklion Flavors».
Ως συνέχεια της αντίστοιχης επιτυχημένης διοργάνωσης στην Πυργού, το διήμερο στον Προφήτη Ηλία έχει ως στόχο να αναδείξει τα εκλεκτά υλικά, τις υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, καθώς και παραδοσιακές συνταγές του Ηρακλείου.
Ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού-Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Υπαίθρου και του Τουρισμού, κ. Γιώργος Σισαμάκης, δήλωσε σχετικά πως: «Το Φεστιβάλ «Heraklion Flavors» συνεχίζει την προσπάθεια προβολής των κρητικών γεύσεων, σε συνδυασμό με τη μουσική παράδοση του τόπου μας. Ο κόσμος αγκάλιασε το πρώτο διήμερο στην Πυργού και είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα συμβεί και στον Προφήτη Ηλία. Τα εξαιρετικά προϊόντα, ο γαστρονομικός πλούτος και η πολιτισμική κληρονομιά των χωριών μας αναδεικνύονται μέσα από αυτή τη σειρά εκδηλώσεων, η οποία εντάσσεται στην πολιτική του Δήμου, σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, ώστε να καθιερωθεί το Ηράκλειο ως γαστρονομικός προορισμός.».
Το Σάββατο 6 Μαΐου, την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ στον Προφήτη Ηλία, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα, να γευτούν παραδοσιακές συνταγές, όπως ο τζουλαμάς, από νοικοκυρές της περιοχής, αλλά και λευκά, δροσερά κρητικά κρασιά. Η βραδιά θα κλείσει με μουσική από τους: Στέλιο Ανωγειανάκη, Στέλιο Καραπουλάκη και Μύρωνα Φραγκιαδάκη.

Την Κυριακή 7 Μαΐου, ο Σύλλογος Γυναικών Eπισκοπής «Eργάνη» θα μαγειρέψει φαγητά, που θυμίζουν αγαπημένες παιδικές γεύσεις, ενώ η κ. Νεκταρία Κοκκινάκη, μαγείρισσα και Πρέσβειρα Μεσογειακής διατροφής από το ευρωπαϊκό δίκτυο MD.NET, θα ετοιμάσει για το κοινό παραδοσιακές συνταγές της κρητικής κουζίνας.
Τέλος, ο κ. Νεκτάριος Μωυσάκης, Πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών του Νομού Ηρακλείου, θα ετοιμάσει λαχταριστούς χωριάτικους λουκουμάδες, για να γλυκάνει τους επισκέπτες. Θα ακολουθήσει κρητική μουσική, με τον Γιάννη Κουνάλη και τον Άγγελο Τσικαλάκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 06/05
17:00-22:00 Έκθεση-Πώληση Κρητικών προϊόντων.
18:00-19:00 Οι νοικοκυρές του Προφήτη Ηλία και µέλη του Κ.Ε.Φ.Η. Τεµένους φτιάχνουν παραδοσιακό τζουλαµά.
19:15-20:00 Γευστική δοκιμή φρέσκων λευκών καλοκαιρινών Κρητικών κρασιών από τα Οινοποιεία του «Wines of Crete».
20:30-22:00 Κρητική βραδιά µε τους: Στέλιο Ανωγειανάκη, Στέλιο Καραπουλάκη και Μύρωνα Φραγκιαδάκη.
ΚΥΡΙΑΚΗ 07/05
12:00-22:00 Έκθεση-Πώληση Κρητικών προϊόντων.
12:00 O Σύλλογος Γυναικών Επισκοπής «Eργάνη» μαγειρεύει για όλες και όλους κάτι από τα παλιά, ξεχασμένα φαγητά, που µας ταξιδεύουν σε γεύσεις «µαµαδίστικες».
13:00 Ο κ. Νεκτάριος Μωυσάκης, Πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών του Νομού Ηρακλείου, θα γλυκάνει όλες και όλους με τους χωριάτικους λουκουμάδες του.
18:30-20:00 Η κ. Νεκταρία Κοκκινάκη, παραδοσιακή μαγείρισσα και Πρέσβειρα Μεσογειακής διατροφής από το ευρωπαϊκό δίκτυο MD.NET, φτιάχνει παραδοσιακές συνταγές.
20:30-22:00 Κρητική βραδιά µε τον Γιάννη Κουνάλη και τον Άγγελο Τσικαλάκη.