ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Γαστρονομία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αρχίζει σήμερα το 2ο «Heraklion Flavors» στον Προφήτη Ηλία, στο Ηράκλειο Κρήτης

Κρητικές γεύσεις και παραδοσιακή μουσική αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις στο 2ο «Heraklion Flavors», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου 2023, στον Προφήτη Ηλία, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του, διοργανώνουν αυτό το Σαββατοκύριακο, 6 και 7 Μαΐου, στον Προφήτη Ηλία, το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Heraklion Flavors».
Ως συνέχεια της αντίστοιχης επιτυχημένης διοργάνωσης στην Πυργού, το διήμερο στον Προφήτη Ηλία έχει ως στόχο να αναδείξει τα εκλεκτά υλικά, τις υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, καθώς και παραδοσιακές συνταγές του Ηρακλείου.
Ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού-Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Υπαίθρου και του Τουρισμού, κ. Γιώργος Σισαμάκης, δήλωσε σχετικά πως: «Το Φεστιβάλ «Heraklion Flavors» συνεχίζει την προσπάθεια προβολής των κρητικών γεύσεων, σε συνδυασμό με τη μουσική παράδοση του τόπου μας. Ο κόσμος αγκάλιασε το πρώτο διήμερο στην Πυργού και είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα συμβεί και στον Προφήτη Ηλία. Τα εξαιρετικά προϊόντα, ο γαστρονομικός πλούτος και η πολιτισμική κληρονομιά των χωριών μας αναδεικνύονται μέσα από αυτή τη σειρά εκδηλώσεων, η οποία εντάσσεται στην πολιτική του Δήμου, σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, ώστε να καθιερωθεί το Ηράκλειο ως γαστρονομικός προορισμός.».
Το Σάββατο 6 Μαΐου, την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ στον Προφήτη Ηλία, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα, να γευτούν παραδοσιακές συνταγές, όπως ο τζουλαμάς, από νοικοκυρές της περιοχής, αλλά και λευκά, δροσερά κρητικά κρασιά. Η βραδιά θα κλείσει με μουσική από τους: Στέλιο Ανωγειανάκη, Στέλιο Καραπουλάκη και Μύρωνα Φραγκιαδάκη.

Την Κυριακή 7 Μαΐου, ο Σύλλογος Γυναικών Eπισκοπής «Eργάνη» θα μαγειρέψει φαγητά, που θυμίζουν αγαπημένες παιδικές γεύσεις, ενώ η κ. Νεκταρία Κοκκινάκη, μαγείρισσα και Πρέσβειρα Μεσογειακής διατροφής από το ευρωπαϊκό δίκτυο MD.NET, θα ετοιμάσει για το κοινό παραδοσιακές συνταγές της κρητικής κουζίνας.
Τέλος, ο κ. Νεκτάριος Μωυσάκης, Πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών του Νομού Ηρακλείου, θα ετοιμάσει λαχταριστούς χωριάτικους λουκουμάδες, για να γλυκάνει τους επισκέπτες. Θα ακολουθήσει κρητική μουσική, με τον Γιάννη Κουνάλη και τον Άγγελο Τσικαλάκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 06/05
17:00-22:00 Έκθεση-Πώληση Κρητικών προϊόντων.
18:00-19:00 Οι νοικοκυρές του Προφήτη Ηλία και µέλη του Κ.Ε.Φ.Η. Τεµένους φτιάχνουν παραδοσιακό τζουλαµά.
19:15-20:00 Γευστική δοκιμή φρέσκων λευκών καλοκαιρινών Κρητικών κρασιών από τα Οινοποιεία του «Wines of Crete».
20:30-22:00 Κρητική βραδιά µε τους: Στέλιο Ανωγειανάκη, Στέλιο Καραπουλάκη και Μύρωνα Φραγκιαδάκη.
ΚΥΡΙΑΚΗ 07/05
12:00-22:00 Έκθεση-Πώληση Κρητικών προϊόντων.
12:00 O Σύλλογος Γυναικών Επισκοπής «Eργάνη» μαγειρεύει για όλες και όλους κάτι από τα παλιά, ξεχασμένα φαγητά, που µας ταξιδεύουν σε γεύσεις «µαµαδίστικες».
13:00 Ο κ. Νεκτάριος Μωυσάκης, Πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών του Νομού Ηρακλείου, θα γλυκάνει όλες και όλους με τους χωριάτικους λουκουμάδες του.
18:30-20:00 Η κ. Νεκταρία Κοκκινάκη, παραδοσιακή μαγείρισσα και Πρέσβειρα Μεσογειακής διατροφής από το ευρωπαϊκό δίκτυο MD.NET, φτιάχνει παραδοσιακές συνταγές.
20:30-22:00 Κρητική βραδιά µε τον Γιάννη Κουνάλη και τον Άγγελο Τσικαλάκη.