ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Δυτικός Τομέας Θέατρο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Από σήμερα Δωρεάν Παραστάσεις Θεάτρου Σκιών στις πλατείες και τις παιδικές χαρές του Δήμου Πετρούπολης

Στο πλαίσιο των «Εκδηλώσεων Πολιτισμού Άνοιξη 2023» του Δήμου Πετρούπολης, οι χάρτινοι ήρωες του θεάτρου σκιών θα ζωντανέψουν στον μπερντέ του καραγκιοζοπαίχτη κ. Σωκράτη Κοτσορέ, σε πλατείες και παιδικές χαρές της πόλης, προσφέροντας κέφι, χαρά και γέλιο σε μικρούς και μεγάλους θεατές, με πρώτη παράσταση σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, στις 8:15.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραστάσεις Θεάτρου Σκιών, με τον ταλαντούχο καραγκιοζοπαίχτη κ. Σωκράτη Κοτσορέ, θα δοθούν τις Παρασκευές και τα Σάββατα 28 και 29 Απριλίου, και 5, 6, 12 και 27 Μαΐου 2023, μετά τις οκτώ το βράδυ.
Οι χώροι που θα δοθούν οι παραστάσεις είναι η παιδική χαρά Αγίου Δημητρίου, η πλατεία Άρη Βελουχιώτη (στις οδούς Βαλτετσίου, Έλλης και Χρυσοστόμου Σμύρνης), στο θεατράκι εντός της πλατείας, η παιδική χαρά στην οδό Κωνσταντινουπόλεως & Ελαιών, στο θεατράκι που βρίσκεται μέσα στην παιδική χαρά, το γήπεδο μπάσκετ δίπλα από την παιδική χαρά της Αγίας Τριάδας, η πλατεία Θέτιδος (στις οδούς Ξάνθου & Κολοκοτρώνη) και το θεατράκι που βρίσκεται απέναντι από την πλατεία 8ης Μάρτη (οδός Κερασόβου).
Είναι αλήθεια πως ο παιδαγωγικός και ψυχαγωγικός χαρακτήρας του θεάτρου σκιών, μαζί με στοιχεία Λαογραφίας και τοπικής ιστορίας, που παρουσιάζονται στη σκηνή, είναι δείγμα και βεβαίωση της τέχνης, στο πλέον ώριμο επίπεδο, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, με τον αγαπημένο λαϊκό ήρωα Καραγκιόζη, με τα καμώματά του, να σκορπά το γέλιο και τη χαρά.
Σήμερα, λοιπόν, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, στις 20:15, στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια κλασική και από τις αρχαιότερες παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών, με τίτλο: «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι», όπου η παράδοση του Αγίου Γεωργίου ζυμώνεται με τον Μέγα Αλέξανδρο, που καλείται να σκοτώσει το θηρίο της πόλης με τη βοήθεια του θρυλικού Καραγκιόζη.
Επίσης, αύριο Σάββατο 29 Απριλίου 2023, στις 20:15, στην πλατεία «Άρη Βελουχιώτη» (επί των οδών Βαλτετσίου, Έλλης και Χρυσοστόμου Σμύρνης), στο θεατράκι εντός της πλατείας, θα παρουσιαστεί η παράσταση: «Το Πανηγύρι του Καραγκιόζη». Πρόκειται για μια ευφάνταστη παράσταση, όπου ο Καραγκιόζης σκαρφίζεται το δικό του πανηγύρι, δοκιμάζοντας την υπομονή του Πασά… με τη συγκλονιστική συνέχεια στον μπερντέ.