ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Ελλάδα Νότιο Αιγαίο Πολιτική ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία

Απεβίωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ., Νεκτάριος Σαντορινιός

Σήμερα το πρωί, 13 Φεβρουαρίου 2023, απεβίωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, σε ηλικία μόλις 51 ετών.

Αποχαιρετώντας τον Νεκτάριο Σαντορινιό, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Είναι βαθιά η οδύνη και το πένθος μας για την απώλεια του βουλευτή, συντρόφου και φίλου Νεκτάριου Σαντορινιού.
Με καταγωγή από τη Σύμη, γεννήθηκε στη Ρόδο το 1972. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και απέκτησε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία στον τομέα.
Πάντα στην πρώτη γραμμή του συνδικαλισμού, διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου, και ως σήμερα ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ..
Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην Αριστερά. Ενεργό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., υπηρέτησε το κόμμα από το 2008 έως και το 2014 ως Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου. Μέλος της Κ.Ε. για πολλά συναπτά έτη μέχρι και σήμερα. Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό».
Το 2015 εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Δωδεκανήσου. Το 2016 αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Νησιωτικής Πολιτικής, ως Υφυπουργός, και το 2018 ως Αναπληρωτής Υπουργός. Στις εκλογές του 2019 επανεκλέγεται και αναλαμβάνει, ως επικεφαλής, τον Τομέα Ναυτιλίας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Π.Σ..
Η πολιτική για τον Νεκτάριο Σαντορινιό ήταν το μέσο όχι για να κερδίσει αξιώματα, αλλά για να πράξει και να αφήσει έργο. Πράγματι, συνέδεσε το όνομά του με τις νησιωτικές πολιτικές, που εφαρμόστηκαν από την Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., και, κυρίως, με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ένα μόνιμο μέτρο, που αναγνωρίζει στην πράξη την απομόνωση των νησιών, όπως συνήθιζε να δηλώνει. Πάντα παρών σε ό,τι τον χρειάζονταν τα νησιά και οι νησιώτες, υπηρέτησε τις θέσεις που κατείχε, ακούραστα, με πείσμα, όραμα και ήθος.
Η σύζυγος και τα παιδιά του ήταν οι μεγάλες του αγάπες και το στήριγμά του, μαζί με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ., την Α.Ε.Κ. και τα νησιά, που τον πάθιαζαν και τον συγκινούσαν πάντα.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–Π.Σ. εκφράζει τα συλλυπητήριά του στη σύζυγό του Ματίνα και τα δύο του παιδιά Μελίνα και Κωνσταντίνο.» και ακόμη ανακοινώθηκε πως αναστέλλονται όλες οι κομματικές εκδηλώσεις και συνεδριάσεις του κόμματος για τρεις ημέρες, λόγω πένθους.
Επίσης, η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ., κ. Ράνια Σβίγκου, δήλωσε για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινού πως: «Σήμερα είναι μια μέρα μεγάλης θλίψης. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε. Έφυγε νωρίς, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ., στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στα Δωδεκάνησα, σε όλα τα νησιά, για τα οποία αγωνίστηκε και για τα οποία έδωσε μάχες ως βουλευτής, υπουργός, άνθρωπος. Γιατί ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του, ο Νεκτάριος δήλωνε παρών για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή για όλους και όλες. Και θα είναι πάντα παρών, στις μικρές και μεγάλες μάχες για τη Δημοκρατία, την Αλληλεγγύη, την Αξιοπρέπεια, για τη νίκη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ., τη νίκη του λαού. Παρών στην καρδιά μας, στην ψυχή μας, στους αγώνες και τις αγωνίες μας.».
Για τον θάνατο του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά με θλίψη τον Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νεκτάριο Σαντορινιό. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός τίμησε τον κοινοβουλευτισμό και τους συμπολίτες του, με την ποιότητα, την ευπρέπεια και την πορεία του. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.».
Συλλυπητήρια δήλωση έκανε και ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας πως: «Ο Νεκτάριος Σαντορινιός χάραξε μια πολιτική διαδρομή με ήθος και αξιοπρέπεια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α..».
Από την πλευρά του, το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε πως: «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια του βουλευτή Δωδεκανήσων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ., Νεκτάριο Σαντορινιού, στην οικογένεια, τους συντρόφους και τους οικείους του.».
Επίσης, οφείλουμε να σημειώσουμε πως κατά την έναρξη των σημερινών εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού.

Η κηδεία του Νεκτάριου Σαντορινιού θα γίνει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, ώρα 14:00, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην πόλη της Ρόδου.

Η σωρός του θα βρίσκεται στον ναό από τις 11 το πρωί.

Η οικογένεια, αντί στεφάνων, επιθυμεί να στηριχθούν οι κοινωνικοί και αλληλέγγυοι Σύλλογοι:

Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» (Εθνική Τράπεζα: GR 2501101920000019248000010) και Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών «Ροδαυγή» (Τράπεζα Πειραιώς: GR 7801727010005701060080972).