ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων στον Δήμο Κιλκίς

Δεκάδες πορτοκαλί κάδοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε κεντρικά σημεία της πόλης του Κιλκίς, τοποθετημένοι δίπλα στα μπλε και μωβ κιβώτια ανακύκλωσης ρούχων, καθώς ο Δήμος Κιλκίς θέτει σε εφαρμογή πρόγραμμα για την συγκέντρωση των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων, ενισχύοντας τις φιλοπεριβαλλοντικές του πολιτικές, με μια νέα προτεινόμενη επιλογή ανακύκλωσης στους πολίτες, η οποία έχει οφέλη για το περιβάλλον και, γενικότερα, για το οικοσύστημα.

Οι πορτοκαλί κάδοι των μαγειρικών ελαίων διατέθηκαν από την εταιρία «EAST-WEST GREECE», με την οποία συνήψε πενταετή σύμβαση ο Δήμος Κιλκίς, με υποχρέωση της συμβαλλόμενης να συγκεντρώνει και να διαχειρίζεται τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια.
Με την πρόταση ανακύκλωσης των μαγειρικών ελαίων αναμένεται να αλλάξουν ριζικά οι συνήθειες των νοικοκυριών και των καταστημάτων εστίασης. Το χρησιμοποιημένο λάδι δεν θα πετάγεται στον νεροχύτη της κουζίνας για να καταλήξει στην αποχέτευση, αλλά θα τοποθετείται σε πλαστικό δοχείο και στη συνέχεια στον πορτοκαλί κάδο.

Οι καταναλωτές καλούνται να κάνουν τέσσερα απλά βήματα για τη σωστή ανακύκλωση του μαγειρικού λαδιού.
Δηλαδή, μετά το τηγάνισμα να αφήνουν το λάδι να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου, να τοποθετούν το λάδι σε ένα πλαστικό δοχείο με τη βοήθεια ενός χωνιού, να κλείνουν πολύ καλά το πλαστικό δοχείο και να το τοποθετούν στον πορτοκαλί κάδο της γειτονιάς τους.
Στην πόλη του Κιλκίς θα τοποθετηθούν τριάντα πορτοκαλί κάδοι σε κεντρικά σημεία, ενώ άλλοι είκοσι εγκαθίστανται σύντομα σε μεγάλα χωριά του Δήμου, όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων, με την ίδια εταιρεία να έχει τη διαχείρισή του.
Ανάλογα με την πρόοδο του προγράμματος και το ενδιαφέρον συμμετοχής των πολιτών θα τοποθετηθούν επιπλέον κάδοι ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων.

Ποια είναι τα οφέλη από την ανακύκλωση των μαγειρικών ελαίων:
-Μειώνονται οι κίνδυνοι ρύπανσης του νερού και του εδάφους.
-Γίνεται διαλογή στην πηγή και αποφεύγεται η συσσώρευση όγκου απορριμμάτων, που καταλήγουν στις χωματερές.
-Περιορίζονται οι αποφράξεις σε αποχετεύσεις και υπονόμους.
-Προωθείται η βιώσιμη ανάπτυξη και η εξοικονόμηση φυσικών πόρων.
-Μειώνεται η εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα κατά 90%.