ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Δυτική Αττική Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Άκρως ενδιαφέρουσα η Εκπαιδευτική Ημερίδα στον Δήμο Φυλής για τον Σχολικό εκφοβισμό

Στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νικόλαος Λιάκος», του Δημαρχιακού Μεγάρου Φυλής, το Γενικό Λύκειο της Δημοτικής Ενότητας Φυλής πραγματοποίησε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Εκπαιδευτική Ημερίδα, με θέμα: «Σχολικός Εκφοβισμός και Ενδοσχολική Βία – Θεωρητικό Πλαίσιο, Σύγχρονες Μορφές και Τρόποι Αντιμετώπισης», με τη συμμετοχή καθηγητών, ειδικών επιστημόνων στον Τομέα της Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικών Λειτουργών.

Κατά την έναρξη της Ημερίδας, ο Διευθυντής του ΓΕ.Λ. Φυλής, κ. Νικόλαος Κουτσούκος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους μαθητές/τριες, που είχαν κατακλύσει την αίθουσα, εξήρε τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για τη στήριξη του έργου της Σχολικής Κοινότητας και απεύθυνε προσωπικές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Φυλής, κ. Χρήστο Παππού, και τους συνεργάτες του.
Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Φυλής, κ. Χρήστος Παππούς, χαιρέτισε τους συμμετέχοντες επιστήμονες, τους μαθητές και τις μαθήτριες, και ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ο σχολικός εκφοβισμός και η ενδοσχολική βία είναι φαινόμενα, που όσο επικρατεί η κοινωνική απομόνωση, η λάθος πληροφόρηση, ο εγωκεντρισμός και η αδιαφορία, εντείνονται. Για τους τρόπους αντιμετώπισης θα μιλήσουν οι εξαίρετοι ομιλητές, που θα λάβουν τον λόγο στη συνέχεια. Εμείς, από κοινού, Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση, Γονείς και Σχολική Κοινότητα, πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας κίνητρα και στόχους, ώστε να ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια, που δημιουργούν τέτοια φαινόμενα. Έχουμε ευθύνη όλοι μας και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού.».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η Αντιδήμαρχος Φυλής, κ. Ελένη Λιάκου, η οποία κατά τον σύντομο χαιρετισμό της εξήρε την πρωτοβουλία του Γενικού Λυκείου για τη διοργάνωση της Ημερίδας, επισήμανε πως «ο σχολικός εκφοβισμός και η ενδοσχολική Βία, στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.» και ακόμη πρόσθεσε πως: «Για τον λόγο αυτόν, δράσεις της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, σαν τη σημερινή, είναι σημαντικές, γιατί δίνουν διεξόδους ενημέρωσης, διαλόγου και ευαισθητοποίησης. Το σχολείο, μας δίνει ευκαιρίες να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Ο σχολικός εκφοβισμός και η κάθε μορφή βίας τρέφονται από τη σιωπή, που είναι σύμμαχος του κακού. Ας αρχίσουμε να μιλάμε, και όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.».
Επίσης, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής, κ. Νίκος Χατζητρακόσιας, δήλωσε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για το ζήτημα, και ανέφερε πως «πριν λίγες μέρες, με αφορμή την 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, αναλάβαμε την πρωτοβουλία και διανείμαμε 7.500 ενημερωτικά φυλλάδια για την αντιμετώπιση του φαινομένου σε όλα τα Σχολεία του Δήμου Φυλής.», και ακόμη επισήμανε πως: «Η ενδοσχολική βια δεν αφορά μόνο σε έναν μαθητή, αλλά όλη τη Σχολική Κοινότητα. Πρέπει, λοιπόν, να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στη δημιουργία και στη λειτουργία των Σχολικών Συμβουλίων, που αποτελούμενα από τον Διευθυντή, έναν εκπαιδευτικό που ορίζεται από εκείνον, τη συμμετοχή εκπροσώπων μαθητών και γονιών, και τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα είναι σε θέση να προλαμβάνει και όχι μόνο να θεραπεύει τέτοιου είδους καταστάσεις, όπως είναι η βία μεταξύ μαθητών, εντός κι εκτός σχολείων, η φθορά της δημόσιας περιουσίας και άλλα δυσάρεστα φαινόμενα.».
Επίσης, τις εργασίες της Ημερίδας χαιρέτησαν και παρακολούθησαν: ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής, κ. Διονύσης Βλάχος, και ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Υ.Ν Αχαρνών–Φυλής, κ. Χάρης Κωστόπουλος.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι εργασίες της Ημερίδας ξεκίνησαν με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων μιας πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας για τον Σχολικό Εκφοβισμό και την Ενδοσχολική Βία από τον Διευθυντή του ΓΕ.Λ. Φυλής κ. Νικόλαο Κουτσούκο.

Αμέσως μετά, ο Προϊστάμενος του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) κ. Πέτρος Χρυσοστομίδης και η Ψυχολόγος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. κ. Αικατερίνη Παπαθεοχάρη, εισηγήθηκαν του θέματος: «Ανθεκτική σχολική κοινότητα ως απάντηση στα προβλήματα ενδοσχολικής βίας: Μελέτες περίπτωσης με την οπτική του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.».
Ακολούθως, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής, υποψήφιος διδάκτορας Ψυχολογίας Ε.Κ.Π.Α., Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, Συνεργάτης του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών, κ. Τάσος Τραβασάρος, ανέπτυξε το θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός: Δυσκολίες ορισμού, κοινωνικές αιτίες, τρόποι αντιμετώπισης».
Στη συνέχεια, η Ψυχολόγος ΜΝΑΕ, του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ασπροπύργου, κ. σεβαστή Καψή μίλησε για το θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός. Πρακτικές πρόληψης και διαχείρισης στο σχολείο».
Κατόπιν, τον λόγο έλαβε η Κοινωνική Λειτουργός του Γυμνασίου Φυλής, κ. Άννα Καζάκου, η οποία αναφέρθηκε στο θέμα: «Διαδικτυακός Εκφοβισμός».
Η σημαντική αυτή Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την εξαγωγή των συμπερασμάτων, τον απολογισμό και την αποτίμηση όσων ακούστηκαν, ενώ ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των ακροατών.